tirsdag 18. september 2012

høythengende og kjempesure...

...og signalrøde
rognebær

- og de funker kjempefint
mot høstens gråe lys -

dumt de henger så høyt oppi trærne


høsten
 er grå og enda mere grå og i sted var ettermiddagslyset 
nesten brunt...

- jeg kommenterte fargen for poden da jeg henta han på trening -
mange, mange varianter av grått :-) ... det er da noe, prøvde jeg oppmuntrende...
tilbake fikk jeg et surt geip....jauuu...
lysforhold og farger om høsten er ikke fjortis-tema -

dagene byr på
hele skalaen av grånyanser og
vannmasser så det holder

rognebærene bryr seg ikke
de er fornøyde 
og beholder fargen


jeg må innrømme at jeg har vært på
klatretur
men jeg mener bestemt at rognebærtrær 
ikke er skapt for klatring


men jeg plukka en haug
med rødt
og putta dem i fryseren 


rød frost 1


rød frost 2

rognebæra har godt av litt frost hvis de skal brukes til
matlaging... 

jeg tror jeg tenkte å lage rognebærgelé
selv om jeg var svært skeptisk
(- antikokken snakket til meg - antikokken er meg -)



så ble det slik likevel
på 1 - 2 - 3

det var enkelt altså!
fikk tips om å bruke eple også, så da var det bare å
stikke ut og plukke i henge-hagen

dobbelt så mye bær som vann pluss noen epler
småkoke i 45 minutt
sil gjennom glasshåndkle til alt er silt
dette putter du tilbake i gryta (væska altså)
tilsett sukker til passe søtt - jeg brukte lite
- i noen oppskrifter står det like mye sukker som avsilt væske -
la småkoke i 15 minutt
hell over på glass mens væska er varm og sett på lokk
sett glassa ut (!) til avkjøling

safta var blitt gelé i løpet av 2 - 3 timer og
da var glassa såpass kalde at de kunne 
settes i kjøleskapet

hola :-)


rognebær kan settes i krystall-glass
og de kan settes i gamle melkeflasker

like røde og struttende uansett
og jeg måtte bare ta flere bilder

(klikk på bildene og de blir større)






 rognebærhjertet er Jill sin idé :)
anbefaler å nyte bloggen hennes
det er bare å klikke på navnet hennes :)






 så fins det litt farge i alt dette grå
likevel

bare se opp i rogne-treet

og med sukker blir også
rognebær deilig

og uten sukker er
det bare å spre bærene rundt seg

så vinner de kampen om oppmerksomheten :)

juhuuu :-)






6 kommentarer:

  1. Lekkert, lekkert, lekkert:-). Deilige bilder med deilige farger. Dyktig Antikokk!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Måtte inn på bloggen min å se selv idag! Grått ute på n'te dagen! Bra det fins røde bær!

      Slett
  2. Du må nok revurdere dine kokkeegenskaper!!! Tror du er en bra hverdagskokk i stedet for antikokk!!! Du lager jo stadig vekk lekkerbisker:)) Nydelige rognebærbilder, flotte farger og ei strålende kokkehjertedame!!!! Fortsett å skinne, Marit!!! Du er strålende:)) Stor Marieklem

    SvarSlett
  3. Hahaha.... tror nesten været får ta litt skylda, Marie:) Greit å ta en tur i regnet, men orker ikke være altfor lenge der ute.... da er det greit å prøve nye ting inne.... men jeg blir aldri forelsket i kjøkkenkroken, altså:) Men jeg vil gjerne fortsette de gode dagene jeg har nå. Helt ålreit det:)

    KLem til deg

    SvarSlett
  4. Herlige Rakel ( som vi skryter av hverandre:) hihi:))) det frostbildet var helt utrolig nydelig. Og hjerterognebær på syltaglass var jo skikkelig dekorativ...så for meg et koselig kveldsmåltid med stearinlys og det sylteglasset på et koselig bor, blant mye annet godt å spise:)))

    Nå sitter jeg foran peisen på vidda ( igjen) sneen har kommet og gleder meg vilt til tur i morgen:)))

    mElK:)

    SvarSlett
    Svar
    1. ..tusen takk!!....og vi sitter visst og skriver til hverandre (til Nansen da) i samme sekund:) Begynner å bli skummelt dette her;)
      Nyte vidda og alle rundt deg! <3

      MeLk eller KlEm herfra også:)

      Slett