søndag 9. september 2012

grønne stekte tomater...

... til frokost
for eksempel..?

jeg høstet jo de siste 
og eneste (?) tomatene
i drivhuset 
her om dagen

(det kan du lese om det her)


1-2-3-4-5-6-7
grønne
og ikke akkurat s t o r e
tomater




siden jeg ikke elsker å lage mat 
og siden det å steike tomater i steikepanna
sto for meg som veldig vanskelig 

tomater inneholder jo så masse vann (94 %)

 la jeg oppskjærte tomater i ei paiform
sammen med en dæsj solsikkeolje og
masse krydder


dette satte jeg i komfyren i ca 15 til 20 minutt

jeg husker ikke helt nøyaktig
var litt trøtt og ukonsentrert i dag morges

tamtarataaa...


sånn ble resultatet :)
grønne tomater badet i olje og vann

varme var de også, ja



grønne stekte tomater på knekkebrød med kesam


 smake - smake - smake

ser jo nesten ut som nytelse - helt til høyre der..?
 

hmmmm... det var helt greit

men jeg tenkte liksom at grønne stekte tomater
skulle være noe
sprøtt

det ble ikke disse!

Må vel fram med steikepanna :)

prøv du også da vel...:-)


gjerne med en
liten
dæsj 
tacosaus
for å få litt
farge


juhuuu :-)

8 kommentarer:

  1. Hei Marit Rakel!:)Så spennende!:)Har hørt om stekte grønne tomater..var det ikke en film også?Men har aldri smakt det.:)Så fine bilder!:)Håper du har det fint og nyter høsten!:)Klemmer herfra!

    SvarSlett
  2. Kreativt Marit, selv om filmen "Stekte grønne tomater" kanskje var bedre:-). (En bra film mener jeg å huske.) Men dette å utnytte egen avling, har jeg stor sans for:-)

    SvarSlett
  3. Hei damer! Joda stekte grønne tomater er en fantastisk film som jeg anbefaler: http://www.platekompaniet.no/Film.aspx/DVD/Stekte_Grnne_Tomater/?id=Q-2690

    Denne filmen kan godt sees flere ganger på rad også. Sterk og rørende! Anbefales!
    Mine stekte grønne nådde nok ikke helt opp.... men jeg tror dette kan bli bra med visse modifiseringer:-)

    Men jeg kan anbefale å prøve!! Men de grønne tomatene bør være av type "bifftomat" - kjøttfulle altså;)

    God mandag! Håper den er grønn og fin :-)

    SvarSlett
  4. Hehe di skjønne tulle:)) ingen får meg til å dra på smilebåndet som du...merk "di skjønne tulle" er ment men et varm smil fordi du får meg til å le og smile, veldig ofte:))))ikke av det du gjør meg måten du gjør ting på ( fantejenta som kommer frem her)

    Digger dine påfunn med et alvor bak, eller det alvorlige påfunn med humor bak.....en miks tror jeg:))

    Takk for at du fikk latteren frem i meg, jeg trengte det akkurat nå! :))


    Ha en suveren dag Rakel!:))

    SvarSlett
    Svar
    1. :-) Kjæreste du!:)

      Når jeg leser det du skriver, blir smilet mitt bare bredere og bredere, og jeg kjenner hårene på armene reiser seg, og jeg kjenner hjertet gjøre et ekstra slag, og jeg tenker:

      Jill har forstått meg akkurat sånn som jeg er!! :) Når du skriver "di skjønne tulle" kjenner jeg godheten din - OG det gjøre meg så inderlig glad!!!

      Alvoret med humor bak, eller humoren med alvor bak! Du ser jo alt jo!!

      Dette berører meg SÅ sterkt at dagens melding fra deg får jeg nesten lyst å blogge om.....

      Tusen tusen takk, Jill! Jeg elsker at du flirer av tinga mine, men mest av alt setter jeg pris på at du forstår!!! Tusen takk! You made my day!!! :-) :-) JUUHUUU :)

      KLemM fra fantejenta <3

      Slett
  5. Hm..jeg har også masse tomater som er grønne..de blir nok ikke rød. Jeg hadde tenkt på å steke dem..Kanskje jeg heller skal sylte dem :-)

    Ha fin ettermiddag :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Svigermor sa ett-eller-annet om at sylta tomater skulle være godt :) Så det kan du sikkert prøve:)

      Ellers kan du jo se om du finner den originale oppskrifta på "grønne, stekte tomater" og så gjøre det på rette måten:) De så veldig gode ut på filmen (http://www.platekompaniet.no/Film.aspx/DVD/Stekte_Grnne_Tomater/?id=Q-2690)

      Jeg har begynt å fundere litt på rognebær nå :) De ligger i fryseren til "godgjøring"

      Flott ettermiddag til deg også :)

      Slett